Tidsforbruget for de enkelte elever vises p.t. forkert, men er korrekt registreret, oplyser Styrelsen for It og Læring, som arbejder på at rette fejlen.
Tidsforbruget for de enkelte elever vises p.t. forkert, men er korrekt registreret, oplyser Styrelsen for It og Læring, som arbejder på at rette fejlen.

Ministeriet om fejl i læsetest: Får ingen konsekvenser for eleverne

Styrelsen for It og Læring har nu meldt ud til brugerne, at der er tale om visningsfejl i den nye overgangstest i læsning, men at elevernes besvarelser og tidsforbrug er korrekt registreret i databasen.

Publiceret Senest opdateret

Læsevejleder Stine Schnurre på Østerhåbskolen afdeling Hatting i Horsens fortalte i morges på folkeskolen.dk, at når hendes elever jf. reglerne har haft fem minutter til at løse afkodningsopgaverne i den nationale overgangstest i læsning, så er det blevet registreret med vidt forskelligt tidsforbrug - fra fem til 58 minutter.

Det samme oplevede hendes kolleger, og her til eftermiddag har Styrelsen for It og Læring (Stil) sendt en driftsmeddelelse ud om to forskellige fejl i testsystemet, netop for afkodningsdelen af den nationale overgangstest i læsning, som har fundet sted landet over i løbet af november.

"Vi har registreret fejl i visning af data om elevens tidsforbrug og svarstatus (opnået antal point i en opgave) i Folkeskolens Nationale Overgangstest. Fejlen gør dels, at den tid eleverne har brugt fra de startede testen til den sidste opgavebesvarelse ikke er retvisende. Dels vises en forkert status på læsning, del 1 (Afkodning), sådan at opgaver, der ved korrekt svar giver 1 point, kan blive vist som 1/2 (som betyder 1 af 2 point) i stedet for 1/1, som er den korrekte angivelse", skriver Stil.

"Der er dog udelukkende tale om visningsfejl. Den faktisk forløbne tid (elevens starttidspunkt og tidspunkt for sidst besvarede opgave) og antal point for opgavesvar er registreret korrekt i databasen. Elevens starttidspunkt og tidspunktet for sidst besvarede opgave og opnåede point vil blive vist korrekt, så snart der er rettet i it-systemet", understreger styrelsen i samme forbindelse.

Driftsinfo fra Stil

Læs Styrelsen for It og Lærings driftsinfo på

viden.stil.dk

Styrelsen arbejder på at rette fejlen og forventer, at resultatvisningerne er korrekte inden for nogle dage.

Først i uge 51 får lærerne mulighed for at sammenligne deres elevernes besvarelser med et landsresultat.


Powered by Labrador CMS