Jens Raahauge er blandt andet formand for Dansklrerforeningen.

Danskfagets nestor fylder 80 år

Tidligere formand for Dansklærerforeningens folkeskolesektion Jens Raahauge fylder rundt.

Publiceret Senest opdateret

En af danskfagets helt stor personligheder, Jens Raahauge, fylder 80 år den 26 marts. Gennem 28 år var han formand for Dansklærerforeningens folkeskolesektion, har været meget aktiv i Dansklærerforeningens forlag, har skrevet en stort antal danskbøger, lavet radio, været podcastvært og bidraget med utallige inspirerende og underholdende indlæg på folkeskolen.dk. 

Bestyrelsesmedlem i Dansklærerforeningens folkeskolesektion Katja Gotlieb har skrevet en lykønskningsartikel til ham i foreningens magasin, hvor hun blandt hans mange bøger fremhæver serien Tankestreger fra 1990'erne, som er "propfulde af gode ideer til kreativ og billedskabende undervisning i de yngste klasser" - fx en vejledning til at bygge en Storm P-maskine med en 3. klasse. 

Hans seneste bog er "Bliv findist via fiktionen", hvor han argumenterer for vigtigheden af, at voksne - ikke mindst dansklærere - bliver ved med at læse børnebøger for at åbne vinduer til barndommen. Om den sagde folkeskolen.dk's anmelder Bent Rasmussen: 

"Det er forunderligt, at når man læser Jens Raahauges tekster, bliver man selv kreativ, og alverdens ideer dukker op i ens hoved. Derfor er det også godt at læse ”Bliv findist via fiktionen…”. Så hvis du vil være voksen og klog, så læs Jens Raahauges bog!"

Katja Gottlieb, som selv har siddet som formand i Danmarkslærerforeningens folkeskolesektion, fremhæver Jens Raahauges mange år i foreningen med ordene: 

"Jens har dybe rødder. Og har formået at blive stående i blæsten som det store træ, der giver  gavmildt læ til os andre, som til tider kan komme i tvivl om, hvorvidt det hele nytter noget som helst. Hans indsats kan ikke overvurderes".