Anmeldelse

ABC Sprogbog 1 og 2 for første klasse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"ABC Sprogbog 1 og 2" er en del af serien "Tid til dansk". Hver bog er udvidet med 12 sider illustrerede, letlæste tekster med lydrette ord og gentagelser.

Elevernes forkendskab til bogstaver afprøves, og for hvert nyt bogstav skal eleven markere, hvilke bogstaver hun nu kender. Progressionen bliver dermed synlig for eleven.

Bøgerne er meget varierede i både form og opgavetyper og arbejdsmåder. Der illustreres med technicolor-foto, stregtegning, symboler, collager, papirklip og malerier. Eleven skal tegne, skrive, fortælle, læse, finde ord og bogstaver og lyde.

Der er både bundne og valgfrie opgaver. De valgfrie giver god mulighed for at differentiere undervisningen. Desuden er der både individuelt arbejde og klassearbejde - og masser af pararbejde, så eleverne får talt sammen om deres forståelse, strategier og løsninger.

Kendte genrer inddrages, og kendte figurer fra fiktionen optræder - blandt andet Pippi, Postmand Per og Tornerose. Der hører 18 små letlæste bøger med til systemet.

Powered by Labrador CMS