Anmeldelse

Tom og Veronica oplever Tanzania

Tom og Veronica oplever Tanzania

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tom og Veronica er med deres danske familier på safari og ferietur hos masaierne i Tanzania. Her bliver de enige om at skrive en bog om deres oplevelser til brug på de yngste og mellemste klassetrin - illustreret med børnetegninger.  

Fakta:

Titel: Tom og Veronica oplever Tanzania

Forfatter: Gitte Rømer Thorsen

Pris: 100 kroner

Sider: 77 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Thaleia

I indholdet hører vi gennem chaufføren og guiden Ray om alt det fremmedartede, og det giver en levende indføring i de danske børns undren og erkendelse af helt andre livsbetingelser og ikke mindst luksusturismens møde med landet og nationalparkerne.

På den måde vil bogen ud over læseoplevelsen kunne være med til at opfylde kravet om at inddrage den fjerne omverden ved beskrivelser af emner som dyr, planter, klima og menneskers levevilkår. Men for målgruppen er der i teksten mange begreber, der kræver en nøjere forklaring, og derfor kan den med fordel benyttes i sammenhæng med andre og mere fagligt prægede læremidler om landet.

Bogen bliver ved overskud fra salg udgivet på engelsk og swahili og dermed uddelt til tanzanianske skoler til brug i deres læsning. Et flot projekt og en strålende og ambitiøs ide til en udgivelsespolitik, der bør udvikles og målrettes meget mere for at være med til at styrke det internationale som en tværgående dimension i undervisningen.