Anmeldelse

Den aften alt gik amok

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lad det være sagt med det samme. Romanen beskæftiger sig ikke med ungdommens solside, derimod med teenagelivets dystre skyggesider.

Forfatteren skriver sine ungdomsbøger i dialog med de unge mennesker, han møder på sine skriveværksteder, hvilket tydeligt viser sig i den autentiske sprogtone og fremstillingsform.

Martin og Ez er kærester. På vej hjem i S-toget lægger de mærke til smukke Maria, der glemmer sin bærbare computer. Martin vil aflevere computeren til hende og opdager i mellemtiden, ved at læse pigens dagbog, at hun har til hensigt at begå selvmord. Martin når lige nøjagtig frem i tide til at forhindre, at ulykkelige Maria tager livet af sig selv i det store, tomme rigmandshus. Et chok, der sætter gang i en lavine af begivenheder, der udfordrer og udvikler de unge. Ikke mindst da Martin går hen og forelsker sig i Maria, og kærligheden bliver sat på prøve.

Handlingen udspiller sig i det moderne Sverige. Hovedpersonerne er af fremmed herkomst, og de forsøger, så godt de kan, at navigere i deres familier præget af svigt på forskellig vis. Romanen indgår i Forums "Zoom"-serie af letlæste bøger, der henvender sig til unge.