Anmeldelse

Hr. Lærer

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor nød jeg bare at læse om en ny lærers forskellige begyndervanskeligheder med urolige unge, strenge skoleledere, forældreklager og afvisende kolleger. Så her har vi noget så sjældent som en erindringsroman af en lærer, der efter eget udsagn har tilbragt mere end 30.000 timer i løbet af sine 30 år som lærer på forskellige amerikanske gymnasier og tekniske skoler.

Man er altid sårbar, når man er ny, og der er altid ekstra fokus på, hvad man laver, når man er ny. Efterhånden kommer rutinerne, og det bliver lettere at kunne være sig selv og slappe af sammen med sine elever, forældre og kolleger. Hvorfor er omgivelserne altid så bange for det nye og anderledes? Det var noget af det, jeg selv tænkte, mens jeg læste denne pragtfulde, skønlitterære roman. Man lærer virkelig noget om (lærer-)livet ved at fordybe sig i denne bog!

Forfatteren skriver blandt andet, at "lærergerningen er professionernes køkkenpige. Lærere får besked på at bruge vareindgangen eller gå om til bagdøren. De bliver nedladende omtalt og med tilbagevirkende kraft strøget over sølverne lokker".

Det er en personlig og lyslevende beretning om sejre og nederlag ved katedret fortalt med varme, humor og stor selvindsigt. Og det er bestemt en bog, som jeg varmt vil anbefale alle lærerstuderende og andre ude i vores forskellige skoler at læse.

Powered by Labrador CMS