Anmeldelse

Putte og de andre

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Viljen til at ofre sig er ufattelig stor, når det gælder om at få den eneste ene. Og det kan dreje sig om langt mere end at flytte til Malmø. Putte er villig til at gå langt for at tilfredsstille kærestens drifter - nej, ikke dem der, men de endnu mere dyriske. Putte er nemlig høne og den elskede ræv med rovdyrsinstinkter, når der er fjerkræ på kajen. Og hvad betyder et kyllingelår i den store sammenhæng? Hvis det er prisen for at holde på ham, må han da godt æde det ene.

Fakta:

Titel: Putte og de andre

Forfatter: Lilja Scherfig

Illustrator: Camilla Wichmann, Rasmus Bregnhøi, Otto Dickmeiss

Pris: 129,50 kroner

Sider: 32 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Fahrenheit

I bogens to andre historier spiller Scherfig behændigt på talemåder om mus og elefanter, og i historien om kampen for præmietyrens liv giver hun læseren noget så sjældent som vers uden fjantede nødrim. Alene linjen "Hvem har muget ud i dit humør, min smukke ven" er hele bogen værd. Smuk historie og godt fortalt med fikse referencer til fabler og børneremser.

Lidt usædvanligt er der valgt forskellige illustratorer til historierne. Men alle tre leverer fremragende arbejde.