Anmeldelse

Pippi, Politimester Bastian og Tante Andante

Pippi, Politimester Bastian og Tante Andante

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Benedicte Riis har stået for musikken, som følger med bogen både i form af noder og i form af en cd med dejlige, sjove og finurlige sange. Hun har igennem mange år haft en stor interesse for og en vis personlig tilknytning til Astrid Lindgren, Thorbjørn Egner og Halfdan Rasmussen og har opdaget paralleller i de tre forfatterskaber. Dette er grundstenen i materialet, som rummer en guldgrube af tekster og melodier, alt sammen sat i scene af herlige børnetegninger lavet af børn i billedkunst sat i værk af billedkunstneren Lene Larsen.

Fakta:

Titel: Pippi, Politimester Bastian og Tante Andante

Forfatter: Benedicte Riis

Pris: 220 kroner

Sider: 119 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Dansk Sang

De tre forfattere fra tre nordiske lande repræsenterer et bestemt syn på børneopdragelse, en særlig opfattelse af det at være barn, som skinner tydeligt igennem i bøgerne. Politimester Bastian er en demokratisk autoritet, Pippi Langstrømpe praktiserer næstekærlighed, og Halfdan Rasmussen står for modet til at være anderledes, gerne lidt skør.

Materialet giver inspiration til at læse, snakke, danse, synge, tegne og i det hele taget slå sig løs. Dette formidler Benedicte Riis gennem tekststykker og forfatterbiografier og artikler henvendt til den voksne. Børnetekster er der mange af, mest til oplæsning eller genfortælling, men der er også sider i bogen, som børn på mellemtrinnet vil kunne læse.

Bogen er pragtfuld og falder helt i de tre sprælske forfatteres ånd. Jeg tror, de ville have elsket at blive ført sammen i Benedicte Riis' forarbejdning. Som skolemateriale er den lidt problematisk, fordi de fleste af Benedicte Riis' tekster er skrevet til den voksne formidler. Enhver lærer vil imidlertid have stor inspiration ud af bogen, som rummer stof, der direkte kan bruges, og meget, som let kan omsættes ved lærerens bearbejdelse af ideerne. Der bør stå et sæt til udlån på skolebiblioteket eller på de pædagogiske fællessamlinger, for dette stof er spændende og har så mange facetter, at det næsten bør være obligatorisk et sted mellem 1. og 4. klasse.