Anmeldelse

Øvehæfte til Staveraketten trin 1, sproglig opmærksomhed

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Staveraketten" er sammen med "Læse- og Skriveraketterne" evalueringsredskaber, der kan anvendes i dansk fra 1.-6. klasse og i specialundervisningen.

Fakta:

Titel: Øvehæfte til Staveraketten trin 1, sproglig opmærksomhed

Forfatter: Randi Solvang

Pris: 60 kroner

Sider: 32 sider

Type: Hæfte

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

Ud fra elevens resultater i de enkelte prøver kan man vælge et øvehæfte, hvor eleven kan arbejde på det niveau, han befinder sig.

Nu er de afsluttende materialer udkommet i ovennævnte raketbatteri. Med dette øvehæfte tages de første skridt på stave- og læseudviklingens vej.

Testmaterialet findes på forlagets hjemmeside, hvorfra det kan printes ud gratis. Det består af seks ark med prøver i bogstavkendskab, viden om vokaler, identifikation af første bogstav og antallet af lyde og stavelser i ord samt opgaver med at danne sammensatte ord.

Når eleven har klaret den enkelte test, går han videre med opgaver i øvehæftet. Eleven skal kende over tyve bogstaver for at kunne starte arbejdet med øvehæftet. Det indeholder opgaver i at omsætte sproglyde til bogstaver, gengivelse af antallet af lyde i et ord, dannelsen af sammensatte ord samt identifikation af antallet af stavelser i et ord.

Både testmateriale og øvehæfte er illustreret med enkle tegninger og fotografier i farver. Prøver og øvehæfte er glimrende og anbefales til brug i dansk- og specialundervisningen.