Anmeldelse

Giv blod / En ond, ond drøm / Varulve hyler

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Serien "Let ps" er blevet udvidet med tre nye titler, der alle er placeret i genren: Gys! Og lad det være sagt med det samme alle tre titler bliver stensikre hits på skolebiblioteket for de yngste læsere. Men når man som forlag allierer sig med letlæsningsforfattere som Jørn Jensen og Irma Lauridsen, så har man bestemt også forudsætningerne på plads for en sikker succes.

I "Varulve hyler" hører vi om Adam, der går til spejder. Spejderlederen har arrangeret et natløb, og sammen med Freja løber Adam ind i parken for at finde posterne. Men her er ret mørkt, og det bliver faktisk ret uhyggeligt, da der dukker en fremmed mand op, som minder umiskendeligt om en varulv! Sjovt nok har alle børnene været ude for lignende episoder men blot med skeletter, røvere, spøgelser og så videre.

Hvad de dog kan finde på de spejdere!

I "En ond, ond drøm" får Adam natligt besøg af det uhyggelige persongalleri, som gennem årene har optrådt i moderens godnatlæsning den onde ånd, vampyren, trolden, spøgelset, heksen og zombien og som han er kommet for skade at kalde for "dumme". Nu er regnskabets time kommet men heldigvis var det jo kun en drøm. Begge historier er både spændende og humoristiske, og det er jo fremragende med et lixtal på kun henholdsvis 5 og 7. De er illustreret af Mårdøn Smet, der anvender en streg, der umiskendeligt minder om Arne Ungermanns fra "Palle alene i verden" og større kompliment kan jeg sådan set ikke give illustratoren.

Irma Lauridsen har skrevet "Giv blod", der handler om Dan og hans nye lærer, Lars, der fra naturens hånd er udstyret med et par imponerende hjørnetænder. Kan han mon være en vampyr ? Noget tyder på det, for på deres hyttetur viser det sig, at han - som vampyrer har for vane ikke kan tåle salt, flere børn bliver bidt (dog heldigvis kun af myrer og myg). Men da Dan opdager, at lærer Lars har et skilt hængende på sin hoveddør, hvor der står "Giv blod", så kan der vist ikke længere være tvivl! Historien er illustreret af Jesper Frederiksen, som med en humoristisk streg bidrager til en vellykket letlæsningsbog for de alleryngste læsere det vil sige børnehaveklassen 2. klasse. Lige velegnet til normalundervisningen som til specialundervisningen og en oplagt anskaffelse til skolebiblioteket.