Anmeldelse

Fars nye ven

Fars nye ven

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Se her! Min far er homoseksuel. Det er helt naturligt - eller er det? En 20 år gammel amerikansk børnebog er blevet oversat til dansk og fået en dansk illustration fra Tivoli. Spørgsmålet er blot, om denne bog ikke er forældet i sit syn på homoseksuelles ligeberet­tigelse i Danmark. Bogen har i USA været genstand for en offentlig debat mellem daværende vicepræsidentkandidat Sarah Palin og forfatteren Michael Willhoite så sent som i 2008. Desuden har bogen i perioden 1990 til 1999 ligget nummer to på American Library Associations liste over bøger, der oftest er forsøgt forbudt fra amerikanske biblioteker. Men hvorfor kommer bogen så først på dansk i 2010?

Fakta:

Titel: Fars nye ven

Forfatter: Michael Willhoite

ISBN: 9788799404308

Pris: 149 kroner

Sider: 32 sider

Type: Bog

Forlag: Møller Forlag

Stod det til mig, blev der skrevet en helt ny børnebilledbog på dansk med udgangspunkt i danske forhold anno 2010 - og ikke USA 1990. Hvor man portrætterer en familie med to mænd og et barn, deres hverdag og den kontakt, barnet har med sin biologiske mor. Barnet skal naturligt fortælle om sit liv og sin hverdag og svare på spørgsmål fra andre børn i heteroseksuelle familier. Dét ville have rykket noget.

De skal ikke udstilles, som de bliver det i denne bog, hvor teksten blandt andet lyder: "Far bor med sin nye ven, Peter. De gør rent sammen. Spiser sammen. Sover sammen .". Hvorfor skal det pensles ud, at homoseksuelle gør som heterosek­suelle? Det ved vi jo godt, de gør. De er jo ikke psykisk syge eller handicappede.

Denne her bog om homoseksuelle forældre rykker ikke rigtig noget. Der findes så godt som ingen børnebøger, der kan hjælpe regnbuebørnene med at sætte ord på deres anderledes familieforhold, og det er derfor vigtigt med bøger, der skildrer livet i en regnbuefamilie på en sund og naturlig måde. Herved en opfordring til at lave gode børnebøger om regnbuefamilier. Men jeg læser gerne denne bog højt, så længe der ikke findes andet.