Anmeldelse

Så dum er jeg da ikke / Helt ude i skoven / Den røde bil

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Søren og Mettes lette bøger" er skrevet af Knud Hermansen, der har udviklet "Søren og Mette"-bøger i mere end 50 år. Så her er en forfatter, der mestrer at skrive bøger, der giver eleverne succes med lydmetoden.

Fakta:

Titel: Så dum er jeg da ikke / Helt ude i skoven / Den røde bil

Forfatter: Knud Hermansen

Pris: 90,00 kroner

Sider: 23 sider

Serie: Søren og Mettes lette bøger

Type: Bog

Forlag: Alinea

De tre bøger er hver bygget op af små tableauer. Der er ikke en egentlig handling i historierne. Med undtagelse af "Helt ude i skoven", hvor Tue har et projekt. Han vil cykle en lang tur på sin nye cykel - helt ud til skoven. Men ingen har tid, fordi de skal have gæster i aften. Så kommer mormor. Og hun har tid. Og projektet bliver realiseret.

Jonas kan ikke finde sin læsebog i "Så dum er jeg da ikke". Hver gang han spørger nogen om hjælp, har de noget, de ikke selv kan finde. Og Jonas finder deres ting, mens han leder efter sin læsebog.

Den røde bil er en, som Lukas, Rasmus og Mia leger, de kører i. Mia vil sætte den i stand. Og går i gang med hjælp fra de to venner.

Forlaget skriver, at bøgerne er særligt udviklet til "den læseundervisning, som anvendes i skolerne i disse år. Det vil sige lydmetoden (.)". Det er måske at tage munden en anelse for fuld. For selvfølgelig arbejder skolerne med lydmetoden, men ikke isoleret. Så helt så generelt kan man ikke gøre det. For eksempel er "Læsefidusen" et helt system, der vægter både det lydlige og det meningsfulde.

Alle tre bøger er gode til de elever, der bakser med at få den fonologiske omkodning automatiseret.