Anmeldelse

Kong Arthur

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kong Arthur er en af de mest berømte sagnkonger. Bogen fortæller om Kong Arthurs liv og opvækst, sværdet Excalibur, ridderne om det runde bord, troldmanden Merlin, keltere og druider, dronning Guinevere, Arthurs onde søn og meget mere.

Fakta:

Titel: Kong Arthur

Forfatter: Hanne Guldberg Mikkelsen

Pris: 180 kroner

Sider: 42 sider

Serie: Det lille fagbibliotek

Type: Bog

Forlag: Alinea

Det, der måske kunne fange læserne blandt børn i 3.-5. klasse, som bogen er beregnet til, er det lille afsnit, der omtaler lighederne mellem bøgerne om Harry Potter og historierne om Kong Arthur.

Bogen indgår i forlagets serie "Det lille fagbibliotek", som er en serie fagbøger til 3.-5. klasse. Sproget er forsøgt gjort læsevenligt med meget korte sætninger og mange illustrationer, mange er af ældre dato.

På grund af den sproglige bearbejdning egner bogen sig ikke til oplæsning. Bogen må altså leve sit eget liv i mediatekerne, og her kan det blive et problem, at den sprogligt ikke fanger børnene, og at illustrationerne ved den første gennembladning heller ikke virker indbydende.

Bogen udfylder næppe et tomrum i den pågældende aldersgruppes efterspørgsel efter litteratur, som de selv kan læse.