Anmeldelse

Disa i nordlysets land / Disa og det skjulte folk / Disas kamp

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Disa er vokset op på børnehjemmet Børnely, og her møder vi hende, lige før hun bliver hentet hjem til Island af sine islandske forældre. For Disa har - til sin store overraskelse - både en far og en mor. Moren fødte Disa under et kort ophold i Danmark. Men forældrene troede, at Disa var dødfødt, og derfor efterlod de hende i Danmark.

Fakta:

Titel: Disa i nordlysets land / Disa og det skjulte folk / Disas kamp

Forfatter: Marianne Gade

Pris: 153,75 kroner

Sider: 52 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

Nu er forældrene kommet, og en spændt og lykkelig Disa følger med hjem for at være en rigtig familie. Men vi aner hurtigt uråd. For hvilke forældre kan rejse fra deres nyfødte i et fremmed land og tro, at det er dødt? Hvorfor er Disas mor så fjern og kølig? Og hvorfor skal Disa bo oppe under taget på det gamle loft, når familien har en pragtvilla?

Det er nogle af de spørgsmål, der driver læsningen frem mod Disas kamp mod det onde. En af fantasy-trilogiens styrker er de mange gode forudgreb og de mange intertekstuelle referencer. For vi kender elementer i historien mange andre steder fra - "Løven, heksen og garderobeskabet", "Snedronningen" og Steven Kings "It". Og de får os til at følge Disa i hendes projekt for at finde ud af, hvad en rigtig familie er.

Mårdøn Smet har illustreret trilogien. Det er både udtryksfuldt og effektfuldt gjort. Der er noget gådefuldt og drømmende over mange af tegningerne. Mange steder, både ude og inde, optræder en drømmende, bølgende tåge, der skaber en stemning af, at noget skjuler sig for os. Og det gør der.

De tre bøger vandt førstepræmie i Alineas og Aschehougs børnebogskonkurrence for de 9-12-årige i 2006.