Anmeldelse

Jon og Max / Jon på mål / Jon, Max og Pil / Max og Alf

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lydrette tekster om Jon, Max og Pil med mange ord med få stavelser. Der er brugt en del direkte tale til at gøre sætningerne korte og enkle. Illustrationerne giver den baggrundsviden, der skal til for at forstå den direkte tale.

Fakta:

Titel: Jon og Max / Jon på mål / Jon, Max og Pil / Max og Alf

Forfatter: Helle Dyhr Fauerholdt

Pris: 98,75 kroner

Sider: 24 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

I alle bøgerne indbyder illustrationerne til at gå på opdagelse. Gør man det, finder man ting, som ikke nævnes i teksten. Især "Jon og Max" og "Max og Alf" er interessante at gå på opdagelse i.

Fælles for alle bøgerne er, at de har en enkelt hovedperson med et konkret projekt, som man kan leve sig ind i. Undtagelsen er "Max og Alf", der mere fungerer som en beskrivelse af aben Alf.

Alle fire bøger er læseværdige. Der er et flot samarbejde mellem de korte, lydrette tekster og illustrationerne. Det lykkes med få ord og enkle illustrationer at etablere persongalleri, miljø og handling.