Anmeldelse

Fordærv

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gregers er klasselærer for en noget problemramt klasse. En efter en dør eleverne, hvilket i sig selv er tragisk, men for at føje spot til skade viser det sig, at de døde elever forvandles til glubske kødædende monstre, der troligt fortsætter med at dukke op til undervisning.

Fakta:

Titel: Fordærv

Forfatter: Michael Kamp

Pris: 129 kroner

Sider: 98 sider

Type: Bog

Forlag: Books On Demand

Den slags må nødvendigvis afstedkomme en del vanskeligheder - ikke mindst for de resterende levende elever, hvis antal mindskes med bekymrende hast. Endvidere bliver begreber som "rummelighed" og "undervisningsdifferentiering" svære at håndhæve på en pædagogisk forsvarlig måde, når halvdelen af klassen er frådende zombier. Og som Gregers må sande, bliver det endnu vanskeligere, når ledelsen forbyder en at benytte halslænker og trådhegn.

Gregers' frustration over gradvist at miste sin klasse og over gentagne gange at løbe panden ind i systemets stenhårde og kolde murværk eskalerer i et forløsende kølleblodbad og en pirrende åben slutning.

"Fordærv" er en vittig og grotesk gyser, der er tro mod genren og samtidig tjener som kras kommentar til folkeskolen anno 2008. Jeg kan anbefale bogen som frilæsning for elever både i de ældste klasser på mellemtrinnet og i udskolingen. Samtidig vil jeg mene, at enhver lærer, der på et eller andet tidspunkt i karrieren har oplevet frustrationer i forhold til jobbet, uvorne elever og påståelige forældre, vil finde bogen stærkt underholdende og forløsende.