Anmeldelse

Til angreb, Orker! / Død over elverne! / Stop tyven, væbner!

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En lille serie på, foreløbig, tre bøger med Janus og Kim som gennemgående personer. Janus er hovedperson. De to drenge går til rollespil, og hver bog omhandler en sådan rollespilsdag.

Fakta:

Titel: Til angreb, Orker! / Død over elverne! / Stop tyven, væbner!

Forfatter: Anna-Marie Helfer, Elias Helfer

Sider: 32 sider

Serie: Rollespil

Type: Bog

Forlag: Alinea

I den første bog er Janus en ork, i den anden vagtmand, og i den tredje er han atter ork - denne gang møder han elveren Diane, og sød musik opstår. Diane går i hans klasse "in real life", og han synes, hun er sød.

Bøgerne er komponeret således, at der i begyndelsen af historien skelnes mellem Janus' og Kims dagligliv og deres rollespilsliv. Så får de deres roller. hvorefter den egentlige historie kan udspille sig. Til slut er Janus og Kim sig selv igen og taler om, hvordan spillet er gået. Det er en sjov måde at binde drengenes leg og deres virkelighed sammen på.

Bagest i hver bog er der praktiske anvisninger på at lave rollespilssværd, at sy en kappe, at lave en bue og så videre.

Jeg lod nogle drenge i 2. klasse læse bøgerne, og de syntes alle, at de var rigtig gode. Det er jo sådan set den bedste anbefaling, de kan få, og den er hermed givet.

Powered by Labrador CMS