Anmeldelse

Giga gys 1-8

Giga gys 1-8

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En serie gys for sarte sjæle, skriver forlaget. Men jeg advarer: Ikke alt for sarte. Bøgerne er for de seks-otteårige nye læsere, og nogle af dem kommer til at sidde helt ude på kanten af stolen.

Fakta:

Titel: Giga gys 1-8

Forfatter: Mikkel Messer, Christina Muhs Nielsen

Type: Bog

Forlag: Elysion

Flere af de otte historier er virkelig uhyggelige, andre er bare spændende. Her kommer mine tre favoritter: I "Besat" samler Tilde en uhyggelig dukke op på vej hjem fra skole og indlemmer den i dukkesamlingen. Dukken er levende og vækker alle de andre dukker til live. I ondskab jagter de hende og bryder ind i det klædeskab, hvor hun har søgt tilflugt.

I "Myrekryb" angriber kæmpemyrer en pige. På næstsidste side opdager vi heldigvis, at det bare er en drøm. Lettelsen forsvinder, når øjet møder allersidste sides illustration, hvor pigens groteske myreansigt stirrer tilbage fra spejlet.

Hvis man kender filmen "Terkel i knibe" fra 2004, er forventningerne stemt allerede fra omslaget af "Dødens tur". Omslaget viser næsten en kopi af den alleruhyggeligste scene fra filmen, hvor Terkel jages af den onde, øksebevæbnede vikar Gunnar Bjerre, der har inviteret klassen til at overnatte i en øde skov. Så læseren er klar til at vente sig det værste for spejderne på "Dødens tur" med den rare spejderleder .

Sproget er enkelt og letlæseligt, illustrationerne dragende, og de gyselige handlinger skal nok få mange hænder til at gribe efter bøgerne.