Anmeldelse

Jeg hedder Frode! / Livas hest / Det er klamt! / Hvor er tyven? / Max og den sorte elver

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nye superlette bøger i et enkelt og ligefremt sprog og med illustrationer, der støtter og supplerer teksten. Alle kan anbefales til frilæsning i 1. klasse. Lixtallet er cirka 3,5.

Fakta:

Titel: Jeg hedder Frode! / Livas hest

Forfatter: Jørn Jensen

Pris: 96,25 kroner

Sider: 23 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

Titel: Det er klamt!

Forfatter: Susanne Aaberg

Pris: 96,25 kroner

Sider: 23 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

Titel: Hvor er tyven?

Forfatter: Rikke Dyrhave Nissen

Pris: 96,25 kroner

Sider: 23 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

Titel: Max og den sorte elver

Forfatter: Grete Sonne

Pris: 96,25 kroner

Sider: 23 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

I "Jeg hedder Frode!" føler Frode sig mobbet af Bent, fordi Bent kalder Frode for Felix. Mor synes ikke, at det betyder noget. Men Sus holder med Frode. Og Frode får gjort op med Bent.

"Det er klamt!" viser Mikkel på besøg på en bondegård med klassen. Børnene er tørstige. Bonden henter ikke en karton mælk, men en ko. Mikkel skal malke den. Det kræver overvindelse.

I "Livas hest" siger Liva til veninden, at hun har en hest. Men det er kun næsten sandt. Vi oplever Liva prøve at godtgøre, at hesten er hendes. Og hendes overvindelse til (næsten) at fortælle sandheden.

"Hvor er tyven?" er en rigtig god bog med spænding. Morfars bil er stjålet. Far, mor og Miki kører over til ham. På vejen ser Miki den stjålne bil. Og far stjæler den tilbage - lige for næsen af tyven. Bogen har herligt humoristiske illustrationer af Birgitte Ahlmann.

Max går i "Max og den sorte elver" ned i mosen for at kæmpe med den sorte elver. Han møder elveren. Og de kæmper. Det interessante er her skiftet fra realplan. For her er ikke nogen opvågnen af en drøm eller nogen afsløring af, at elveren bare er et udklædt barn. Interessant.