Anmeldelse

Kimura

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Kimura" er et tiltag fra forlaget Gyldendal til børn i 10-12-års-alderen. På Gyldendals hjemmeside står, at bøgerne er beregnet til selvstændig læsning, men også egnede til litteraturarbejde i skolen. Bøgerne er en fortløbende (udviklings)historie i et fremtidssamfund, hvor blandt andet robotter i en periode har hærget med død og ødelæggelse til følge. Serien behøver ikke blive læst i rækkefølge, men jeg synes, den taber, hvis man lader være.

Fakta:

Titel: Kimura

Forfatter: Benni Bødker

Pris: 156 kroner

Sider: 46 sider

Serie: Kimura

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Kimura er navnet på den udvalgte, der skal kæmpe mod de onde herskere, som har taget magten efter "den store krig". Serien handler om en drengs kamp for at blive samurai, hans opdragelse hos den gamle sensei og hans venskab med to stærke piger. Bøgerne er illustreret i mangastil af Simon Bukhave - en enkel streg og klare farver. Der er også silhuetbilleder nederst på nogle sider, som understreger det tegneserieagtige, som sikkert vil tiltale mange drenge.

Teksten er ikke helt nem. Der er mange svære og fremmede ord, og her er tegningerne en god støtte til, at også den svage læser kan følge handlingen, som heller ikke er ukompliceret. Der er nogle tilbageblik og drømme, som kan være svære at holde styr på i forhold til hovedhandlingen, som foregår på og omkring kampskolen. Seriens struktur med tilbageblik, drømme og symbolik gør, at den er velegnet til regulært litteraturarbejde på 3.-4.-klasse-niveau. Mange drenge vil elske at læse om samuraier, sværdkampe og nunchakuer. Absolut anbefalelsesværdig!