Anmeldelse

Daniel

Og de drabelige løver

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Daniel bor i det gamle Babylon, der dyrker man afguder, men Daniel afslører dem. Først guden Baal, som er lavet af kobber, og dernæst guden Dra, som er en drage. Men at afsløre guder i det gamle Babylon får man ikke venner af, så kongen presses til at smide Daniel i løvekulen. Daniel redder sig naturligvis, fordi hans gud sørger for ham; først binder engle engletråd om løvernes mund, så de ikke kan æde Daniel, og dernæst hentes profeten Habakuk med mad til Daniel. Det er stærke sager, kongen overbevises om Daniels guds styrke og smider sine præster for løverne.

Det er en fin fortælling, Peter Mouritzen har skrevet ud fra Daniels Bog i Det gamle testamente. Klar i dispositionen og uden dikkedarer. Otto Dickmeiss' tegninger er rigtig gode, også klare i streg og farver, men samtidig med en tilpas mængde dikkedarer, der kan opdages og tales videre om. Bogen er i stort format, og på det enkelte opslag findes teksten til venstre med en sort-hvid tegning under og den store farvelagte tegning til højre.

Denne bog ville jeg gerne læse op i børnehaveklasse, 1. og 2. klasse. Der er meget stof i til at tale om for eksempel at turde, at være modig, at være fantasifuld med videre, men også om, at det gode og det onde ikke altid er så let at udpege.