Anmeldelse

Landbrugsmaskiner
Landbrugsmaskiner

Landbrugsmaskiner / Heste

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
Heste
Heste

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Læs her" er en ny serie fra forlaget Flachs. De to første bøger er "Landbrugsmaskiner" og "Heste" med Jonas Svenstrup og Ole Steen Hansen som forfattere. Indholdet i bogen om landbrugsmaskiner følger årets gang og fortæller om den store maskinpark, der hører til et landbrug i dag. I bogen om heste omtales forskellige hesteracer, især de små racer som ponyer, men også arbejdsheste, som man brugte før i tiden. Der fortælles om hestens røgt og pleje og heste som sport og hobby.

Fakta:

Titel: Landbrugsmaskiner

Forfatter: Jonas Svenstrup, Ole Steen Hansen

ISBN: 9788762717954

Pris: 199 kroner

Sider: 32 sider

Serie: Læs her

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Titel: Heste

Forfatter: Jonas Svenstrup, Ole Steen Hansen

ISBN: 9788762717961

Pris: 199 kroner

Sider: 32 sider

Serie: Læs her

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Bøgerne er fagbøger med tydelig indholdsfortegnelse og stikordsregister. Der er mange fotos i varierende størrelser og en kort tekst. Bøgerne er trykt på en kraftig papirtype og har et solidt omslag.

Målgruppen er 2.-5. klasse, og bøgerne har henholdsvis lix 15,8 og 19,2 med få lange ord og delestreger i de sammensatte ord og er fortrinsvis skrevet i hovedsætninger. Pædagogisk konsulent Anni Riisgaard har udarbejdet kontrolopgaver, som er tilgængelige på nettet.

Serien er katalogiseret som letlæsning og kan indgå i et fagligt læsekursus, men der er ikke megen tekst på de cirka 30 sider, hvor illustrationerne især i bogen om landbrugsmaskiner fylder meget. De kunne have været minimeret, ligesom der kunne være valgt en mindre skrifttype specielt i overskrifterne. Det undrer mig, at de indledende ord i afsnittene er sat med fede typer. Store, fede typer signalerer pegebøger for småbørn, og det tror jeg ikke appellerer til elever i 4.-5. klasse. Bøgerne kan dog have deres berettigelse for de elever, der har behov for hurtigt at have læst en bog, i 2.-3. klasse. Men det er dyre 30 sider.

Powered by Labrador CMS