Citat

Filmen 'Chokoladekrigen' blev vist til et arrangement i går på Alchemist. Herefter var der en Q & A med et panel bestående af en af de lokale kakaofarmere i Ghana, som forsøger at ændre på den måde, man producerer chokolade på i hans hjemland. Derudover deltog Rasmus Munk og Human Rights advokat Terry Collingsworth.

Kokken bag Alchemist vil gøre unge opmærksom på børneslaveri i fødevareproduktion

Publiceret

Køkkenchef og medejer af restaurant Alchemist i København, der har to michelinstjerner, Rasmus Munk mener, at unge bør vide, at en del af chokoladeindustrien benytter børneslaveri.

Med et arrangement i går på restauranten var han med til at lancere et nyt gratis undervisningsmateriale mårrettet geografi og samfundsfag.

Materialet er et dilemmaspil, der sætter fokus på, at der lige nu findes 1,5 millioner børn, som udfører ulovligt arbejde i kakaoplantager i Ghana og Elfenbenskysten.

Undervisningsmaterialet bygger desuden på, at eleverne skal se instruktør Miki Mistratis gratis film 'Chokoladekrigen'.

"Inden jeg vidste, hvad der foregik i chokoladeindustrien, tænkte jeg ikke så meget over, hvilken chokolade vi brugte på restauranten. Men når jeg opdagede, hvad der i virkeligheden foregår i kakaoindustrien med brug af børnearbejde i produktionen, så besluttede jeg mig for at lave den her dessert, Guilty Pleasure, for at skabe opmærksomhed rundt, at den billige chokolade vi køber uden at reflektere over, den kommer med omkostninger i form af menneskeliv”, siger Rasmus Munk.

Miki Mistrati siger, at han håber, at undervisningsmaterialet vil ”uddanne fremtidens forbrugere til at vælge chokolade, som ikke er produceret med ulovligt børnearbejde".

"Nu har vi prøvet at gå journalistikkens vej og vi har prøvet at gå rettens vej. Nu er der kun én mulighed tilbage og det er forbrugeren", siger han i en pressemeddelelse.

Undervisningsmaterialet

Powered by Labrador CMS