Navne

"Centerets ambition er at styrke dansk småbørnsforskning med forskning, der dokumenterer og viser, hvordan de forskellige fagprofessionelle, der arbejder med børn, på tværs af professioner, fagligheder, institutioner og sektorer kan være med til at gøre en forskel for alle børn", siger Janne Hedegaard Hansen, der bliver chef for Center for Bedre Børneliv, Københavns Professionshøjskole.

Kendt forsker i spidsen for nyt fondsfinansieret børneforskningscenter

Publiceret Senest opdateret

Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Janne Hedegaard Hansen, der kommer fra en stilling som forskningsleder på pædagoguddannelsen på Københavns Professionshøjskole som leder af det fondsfinansierede Center for bedre børnelov på professionshøjskolen.

”Janne kommer med stor erfaring og ekspertise indenfor forskningsledelse, og forskning i, hvordan vi i vores institutioner og skoler skaber optimale betingelser for at sikre et bedre børneliv for alle børn. Blandt andet med fokus på, hvordan det tværprofessionelle samarbejde kan bidrage hertil. Janne har stor viden om velfærdsprofessioner og professionsuddannelser og har desuden mange års erfaring med myndighedsbetjening. Så det er en garvet forskningsleder, der efter sommer overtager føringen på udviklingen og etableringen af børnelivscenteret” siger dekan Annegrete Juul fra Københavns Professionshøjskole i en pressemeddelelse.

Center for Bedre Børneliv er et tværfagligt forskningscenter med særligt fokus på de mindste børn etableret med støtte fra Novo Nordisk Fonden, Lego Fonden og TrygFonden, der bevilger op til 250 millioner kroner.