Finanslov

'Det var godt nok en kold afvaskning', siger børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune Jakob Næsager.
"Det var godt nok en kold afvaskning", siger børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune Jakob Næsager.

Københavnsk borgmester kalder ny finanslov for "kold afvaskning"

Publiceret Senest opdateret

Børne- og ungdomsborgmester i København Jakob Næsager er skuffet over, at der ikke blev plads til en økonomisk håndsrækning til de stigende udgifter til specialundervisning. 

"Det var godt nok en kold afvaskning. Hvor er børnene i den nye Finanslov? I en tid, hvor der er råd til gaver i et omfang, der kan samle partierne fra Nye Borgerlige til Alternativet, er jeg skuffet over, at der ikke er fundet penge til specialområdet", siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

I København bruges der 1,25 mia. kr. på børn med særlige behov i dagtilbud og skoler. Det beløb ventes at stige med yderligere 146 mio. kr. næste år. 

"Det er underligt, at man ikke evner at give kommunerne en håndsrækning med specialområdet i Finansloven. Vi har virkelig brug for hjælp med de stigende udgifter. Det gælder ikke kun i København – men over en bred kam. Navnlig er det påfaldende i lyset af det stort anlagte skoleudspil fra september. Er det virkelig allerede glemt i november, nu hvor pengene skal deles ud", siger Jakob Næsager.  

via.ritzau.dk: Hvor blev børnene af?

Powered by Labrador CMS