Flertal for CVU

København har svært ved at finde en løsning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et flertal i Folketinget stemte torsdag i sidste uge for lovforslagene om de mellemlange videregående uddannelser og etablering af Centre for Videregående Uddannelse (CVU) og Danmarks Pædagogiske Universitet.

Formanden for Folketingets Uddannelsesudvalg, Hans Peter Baadsgaard, Socialdemokratiet, understregede, at lovforslaget betyder, at lærernes og pædagogernes efter- og videreuddannelse til og med diplomniveau lægges ud til centrene. Herved bliver undervisningsmiljøerne på seminarierne styrket, da både grunduddannelsen og efter- og videreuddannelsen foregår i samme miljø.

Venstres uddannelsesordfører, Hanne Severinsen, sagde, at reformen ikke bør vedtages med et snævert flertal, så hun håber, at forslagene ser væsentligt anderledes ud, når folketingsmedlemmerne kort før grundlovsdag skal trykke på knapperne.

Brian Mikkelsen, De Konservative, understregede, at der er behov for, at uddannelsesressourcerne koncentreres nogle steder for at øge kvaliteten. Men han understregede, at koncentrationen ikke behøver at ske rent fysisk. Det kan også ske ved et stærkt samarbejde mellem institutionerne.

I København er det tidligere samarbejde mellem de to lærerseminarier, Blaagaard og Københavns Dag- og Aftenseminarium, KDAS, og fem pædagogseminarier om at danne et CVU ved at blive opløst. KDAS's bestyrelse har besluttet at melde sig ud af samarbejdet, og rektor for Blaagaard, Laust Joen Jakobsen, har indstillet til bestyrelsen at gøre det samme. Laust Joen Jakobsen understreger, at Blaagaard fortsat er interesseret i et CVU-samarbejde, men med et færre antal pædagogseminarier.

Men pædagogseminarierne vil ikke uden videre lade sig splitte.

'Vi fem pædagogseminarier står sammen', understreger rektor Per Støvring, Ballerup-Seminariet.

'Lige nu er alle brikkerne smidt op i luften, og vi har ingen idé om, hvordan det ender', siger rektor Arne Mortensen, Gladsaxeseminariet, og rektor Carl Jørgen Bindslev, Højvang Seminariet, siger, at han er skuffet over, at samarbejdet er blevet splittet.

Alle er dog enige om, at de fortsat gerne vil indgå i en eller anden form for CVU.