Prisen blev overrakt af Undervisningsminister Christine Antorini ved en højtidlighed i ministeriet. Her deltog elever og medarbejdere fra Sosu- C.

Sosu-C vinder undervisningsmiljøpris

Sosu-C har fået Undervisningsmiljøprisen på 25.000 kroner, fordi de inddrager eleverne i arbejdet med trivsel og i debatten om et godt undervisningsmiljø.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mou Skole vinder undervisningsmiljøprisen

Stillezoner, fredagscafé og wc-renovering. På Sosu-C i Brøndby har eleverne selv kommet med ønsker, som efterfølgende er imødekommet. Elevernes involvering i at skabe et bedre undervisningsmiljø har sikret Sosu-C prisen i kategorien 'andre ungdomsuddannelser'. Det er Undervisningsministeriet og Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM), der har uddelt prisen. 

"Vi er meget glade for og stolte over at have vundet undervisningsmiljøprisen", står der på Sosu-C's hjemmeside. Uddannelsesstedet er stolt af at blive præmieret for at have "ægte elevdemokrati".

"Skolen arbejder med elevinddragelse i forhold til deres oplevelser af et godt undervisningsmiljø. Elevrådet har været medarrangør af Elev-topmøde 2013, som blev afsluttet med elevernes ønsker til et godt undervisningsmiljø. Det har efterfølgende resulteret i stillezoner, 'chill-out'-rum, renovering af toiletter, fredagscafé, fester mm. Ligeledes er der er blevet diskuteret rummelighed, respekt og den gode måde at omgås på. På personalemøder er elevernes ønsker ligeledes blevet diskuteret. Skolen har også afholdt en 'byggeworkshop' omkring en ny til- og ombygning. Både elever og medarbejdere arbejdede med visioner for, hvordan skolen ønskes. Eleverne inddrages også i skolens sundhedspolitik, det lokale uddannelsesudvalg, i samarbejdet med skolens kantine og i skolens bestyrelsesarbejde", står der i begrundelsen for at Sosu-C modtog hæderen og de medfølgende 25.000 kroner.