Brøndby sætter digital dannelse på skemaet fra børnehaveklassen

Publiceret

Under overskriften ”Det sociale pensum” har Brøndby Kommune udviklet en særlig læreplan, der kommer til at gælde for alle klassetrin – også de yngste elever i indskolingen, skriver Skolemonitor.

”Eleverne bliver jo yngre og yngre, når de eksponeres for skærme og sociale medier. Så hvis vi ikke giver dem redskaber og viden om, hvordan de skal håndtere det, så bliver de overladt til sig selv. Så nu har vi sat en ramme, så alle børn i alle klasser kommer igennem det her pensum. Det er jeg utroligt stolt af”, siger Anette Pilmark (S), der er formand for Børne- og Skoleudvalget i Brøndby Kommune til mediet.

Eleverne skal igennem undervisningsforløb med titler som ’Skab en god digital adfærd’ og ’Dit liv på nettet’, hvor de for eksempel lærer om regler for god omgangstone på nettet og skal tale om, hvordan man færdes i digitale fællesskaber gennem computerspil og sociale medier. Indtil videre skal emnet optage 4 lektioner om året i hver klasse, lyder meldingen i Skolemonitor.

I løbet af den kommende tid vil Brøndbys SSP-koordinator sætte lærerne ind i planen og i materialet, og forældrene vil også blive informeret.

skolemonitor.dk: "Digital dannelse: Kommune gør socialt pensum obligatorisk på alle klassetrin"