Anmeldelse

I kærlighedens navn

I kærlighedens navn

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Grineren! Det lyder totalt som min far, dér!" Ordene kommer fra en gruppe amagerdrenge med arabisk baggrund. De er inviteret til nyopsætningen på Opgang2's interaktive teaterstykke om kærlighed. På scenen har skuespilleren Chadi Abdul-Karim netop gestaltet en passioneret palæstinensisk far til ynglingefodbold, der skræmmer et dansk ægtepar i ens joggingsæt og matchende intolerance. To sceneskift senere sidder amagerdrengene fuldstændig opslugt af en smukt koreograferet scene med en forelsket mand/kvinde, der taber sit hjerte og selvkontrol til en smuk fremmed. Det er både poetisk, effektfuldt og farligt.

Århusianske Opgang2 har noget på hjertet, og det er tydeligt, at truppens ambitioner er tårnhøje. Som på en cd folder de fire dygtige skuespillere og en enkelt musiker kærligheden ud i løbet af otte meget forskellige "tracks". Alle tricks bliver taget i brug for at trænge igennem til et flyvsk publikum, således at budskaber om blandt andet fremmedhad, næstekærlighed, selvdestruktion, forelskelse og homoseksualitet kan leveres. Målt på reaktionerne blandt det unge publikum går det rent ind. De vigtige budskaber leveres råt for usødet og til åben fortolkning.  

Giv derfor trygt jeres udskolingselever en forrygende teateroplevelse, der effektivt beviser, at teater om livets store spørgsmål ikke behøver være lig med svært tilgængelige forestillinger. Med til stykket hører en genial webplatform, hvor eleverne bliver lokket til at tage stilling til stykkets dilemmaer i et interaktivt computerspil, der kan bruges i undervisningen.