Debat: Støt borgerforslag om inkorporering af Børnekonventionen i dansk lovgivning

Publiceret Senest opdateret

Kære læser

Jeg er pensioneret speciallærer og er stadig meget optaget af, hvad der foregår på skoler og undervisningssteder. Derfor er jeg medstøtte til et borgerforslag: Inkorporering af F.N's børnekonvention i dansk lovgivning.

De øvrige nordiske lande har i mange år haft konventionen som en del af lovgivningen. Norge i mere end 20 år, og evalueringer har vist, at børnene har fået flere rettigheder og bliver hørt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

ALLE børn har rettigheder, men i Danmark bliver de bestemt ikke altid hørt, selvom de har ret til det. Det gælder i skilsmissesager, anbringelse og handicappede børns forældre, der i årevis kæmper for at få den rigtige skole til deres børn - for slet ikke at tale om de fem små danske børn, som befinder sig i syriske fangelejre.

Derfor er det på høje tid, at konventionen bliver en del af den danske lovgivning.

Gå ind og støt forslaget og spred information om det, så vi hurtigt kan få de 50.000 støtter, det kræves for at forslaget vil blive taget op i folketinget.

På forhånd tak for jeres støtte

Powered by Labrador CMS