Anmeldelse

act RESPEKT
act RESPEKT

Tager eleverne alvorligt

Magasinet viser eleverne, med fortællinger om børn i meget forskellige livssituationer, at der er nogle ting, som har betydning for alle. I dette tilfælde om man bliver respekteret for at være den, man er.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad gemmer der sig bag de brune øjne? En historie, som man bliver nødt til at høre og prøve at forstå. Det er min første tanke, da jeg får ”act RESPEKT” i hånden. Og det er netop den intention, som lykkes så fint i dette materiale; at fortælle historier om respekt, der kan skabe ikke bare debat, men også forståelse hos eleverne og lyst til at vide mere. Respekt er meget mere end noget med "street" foran, også for børn! Magasinet er det fjerde i "act"-serien, som er en række temahæfter til mellemtrinnet udgivet af Dansk Røde Kors.

Fakta:

Titel: act RESPEKT

Forlag: Røde Kors

Indrømmet, jeg har en forkærlighed for Røde Kors. Derudover kan jeg som lærer rigtig godt lide materialer, der udgives som magasiner med eller uden hjemmeside. Det gør en forskel hos eleverne, at de har en oplevelse af, at store og vigtige emner godt kan formidles i en genre, de er fortrolige med. Børn vil gerne tages alvorligt. Det bliver de med "act"-magasinerne. De børn, jeg kender, vil gerne læse om noget og nogen, der på en eller anden måde reflekterer noget i deres eget liv, og det er hele pointen med "act"-serien. Magasinet viser eleverne, med fortællinger om børn i meget forskellige livssituationer, at der er nogle ting, som har betydning for alle. I dette tilfælde om man bliver respekteret for at være den, man er. Det handler om at bryde familiemønstre, om drømmenes nødvendighed, om etik, kulturforskelle, diskrimination og om retten til respekt, uanset hvem man er.

Der er mange muligheder for anvendelse af materialet. Emneuge, hvor der inddrages mange timer og fag, er oplagt. Man kan dog også sagtens bruge magasinet i mange andre sammenhænge. I lærervejledningen findes fine lektionsplaner til forskellige aktiviteter og kopiark til mange af magasinets opgaver. "Act"-magasinerne kan bruges i alle tænkelige sammenhænge, så længe emnet passer!

Powered by Labrador CMS