Anmeldelse

At forstå sorg
At forstå sorg

Fremragende bog om børns sorg

Lærere og pædagoger bliver klædt godt på til at håndtere sørgende elever med denne bog.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne uundværlige bog bør være fast pensum på alle pædagogiske uddannelser!

Fakta:

Titel: At forstå sorg

Forfatter: Jesper Roesgaard Mogensen, Preben Engelbrekt

ISBN: 9788759316856

Pris: 250

Sider: 225

Forlag: Samfundslitteratur

Bogen er inddelt i både teoretisk almenpsykologisk forståelse af fænomenet sorg og konkrete praksisbeskrivelser om relevante spørgsmål.

Indledningen er en afgrænsning af begrebet sorg og en definition på normal sorg og kompliceret sorg. Derpå følger en gennemgang af forskellige sorgteorier – fra gamle fader Freud til den nu herskende Michael Whites narrative teori. Den historiske gennemgang viser tydeligt, at teorierne videreudvikles, og det er interessant læsning at følge udviklingen inden for sorgbegrebet.

En række kapitler drejer sig om centrale temaer inden for sorg i en blanding af teori og praksis. Her kan pårørende og de professionelle hente viden, så de kan hjælpe den sørgende i tiden omkring dødsfaldet.

Et rigtigt fint kapitel om dødsfaldets omstændigheder giver et godt overblik og indsigt.

De sidste kapitler helliger sig børn og unge fra 0 til 16 år og fra 16 til 28 år, og her er det tydeligt, at det er erfarne sorgterapeuter, der er på banen.

Det har været en berigende oplevelse at læse, for bogen her oser af indsigtsfuld og grundig erfaring om sorg. Jeg kan varmt anbefale, at alle pædagoger tager bogen i hånden og lærer at forstå sorg.

Powered by Labrador CMS