Anmeldelse

Halv mand - helt menneske

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen handler om elitehåndboldspilleren René, der i en alder af 23 vågner op på hospitalet og får at vide, at han har mistet begge ben ved en togulykke.

Han har ligget i koma i tre dage efter den helt uforklarlige ulykke på Ringsted Station. René husker intet om omstændighederne omkring ulykken.

Beretningen handler om den lange vej tilbage til et liv i kørestolshøjde og om at tage sin skæbne på sig. Det handler om identitet og at finde sig selv. At genfinde styrken til igen at komme frem i forreste række som menneske og på eliteniveau inden for handicapidræt. En gang sportsmand, altid sportsmand.

Bogen er en mosaik af episoder og begivenheder fra Renés barndom og ungdom krydsklippet med begivenheder og tanker i forbindelse med ulykken. Alle disse fortællinger smelter sammen til en fin og helstøbt biografi.

Den vanskelige opvækst og ulykken har givet René styrke og ballast til at fighte og kæmpe for målene i livet.

Historien er også en smuk historie om kærlighed og familieliv. Helle og René har holdt sammen, og ulykken har knyttet dem endnu tættere.

Bogen er utrolig gribende, en påmindelse om livets skrøbelighed og en bekræftelse af, at det nytter at sætte nye mål, kæmpe for dem og forfølge sine drømme. Bogen er en fantastisk livsbekræftende beretning og kan varmt anbefales til skolebiblioteket og skolens ældste klasser.