Karakterdannelse

Elever: Er vi allerede lidt forkert dannet?

Publiceret Senest opdateret
Adela Jalager Hastrup, 8.d, elevrådsformand

Adela Jalager Hastrup fra 8.d er formand for elevrådet på Mølleskolen i Ry. Hun har været ude i alle klasser for at fortælle om projektet, for eksempel at det handler om at være en god person, og at skole ikke bare er at kunne alt det faglige udenad.

”Det er ikke alle, der er gode til det boglige, men nu tæller det også, at man kan være hjælpsom og rar. Det giver folk selvtillid – og det bliver mere værd, fordi vi taler om det”.

Noah Krogh, 9.b, næstformand i elevrådet

Noah Krogh fra 9.b er næstformand i elevrådet og har været med til en lang skoledag, hvor eleverne gik 20 kilometer uden mobiltelefon og uden at vide, hvor længe de skulle gå. Formålet med dagen var vedholdenhed som led i karakterdannelse.

”Det var fedt at sætte sig et mål og nå det – så har man det godt med sig selv”, siger han.

”Det kan være lidt hårdt at have så mange valg, som vi har, og nogle gange kan man have brug for, at nogle vælger for os. Nogle forældre mister kontrollen over børnene, for de ved ikke, hvad vi laver på internettet. Det er vigtigt, at karakterdannelse kommer, helt fra man begynder i skolen. I vores alder kan det være svært, fordi vi har opbygget vores egen måde at være på. Vi er måske allerede lidt forkert dannet”.