Fra næste år må der max være 26 elever i de nye børnehaveklasser

Børnehaveklasselederne glæder sig over sænket klasseloft

Når de små nye poder starter i børnehaveklassen til sommer, får de hver maksimalt 25 klassekammerater. For i går nikkede forligskredsens partier ja til at sænke klasseloftet i 0.-2. klasse fra 28 til 26 elever. ”Det kan vi kun være glade for, selv om 26 stadig er for meget”, lyder det fra børnehaveklasseledernes formand.

Publiceret Senest opdateret

Der burde egentligt højst være 24 elever i en børnehaveklasse. For det er rigeligt, lyder det fra formand for Børnehaveklasseforeningen Marianne Giannini.

Derfor glæder hun sig over, at klasseloftet nu sænkes til 26, hvilket regeringen besluttede allerede med Finansloven sidste år, og som samtlige partier i forligskredsen nu har tilsluttet sig i går.

”Det er jeg sikker på, at alle børnehaveklasseledere vil være glade for. Det er to færre børn, man skal rundt og hjælpe og to sæt forældre og papforældre og bedsteforældre, som man skal være i kontakt med. Det betyder bestemt noget. Vi er også glade for, at alle har tilsluttet sig, for der kommer jo valg om lidt, så det at det består med en eventuel ny regering er vigtigt”, siger Marianne Giannini.

Selv har hun 24 elever i sin børnehaveklasse.

”Med alle de udfordringer vi har i forhold til børnenes særlige behov, så er det rigeligt med 24 elever i klasserne. Alle børn er forskellige, søde og har hver deres udfordringer, og de skal finde deres ben i skolen, ligesom deres forældre skal. Hvis vi skal kunne hjælpe dem bedst muligt, så er det vigtigt, at der ikke er så mange, at man ikke kan nå rundt”, lyder det videre fra formanden.

Hellere to lærere

Formand for Børnehaveklasseforeningen Marianne Giannini er glad for, at klasseloftet er sænket

Marianne Giannini hørte i går børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) sige, at tolærerordningen er rullet ud. Men det er ikke den oplevelse, hun står med ude på skolerne.

”Mange steder står man stadig alene med børnehaveklassen, og så er 26 for meget. De seneste år er der blevet sparet og sparet og sparet. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at man kunne spare meget på den lange bane, hvis man lagde resurser på give børnene en god skolestart”.

Kunne Marianne Giannini selv vælge, ville hellere have haft to lærere i alle klasser end det sænkede klasseloft.

”Med to lærere kan man dele klassen op, når der er behov, og det er en helt anden situation at stå med 14 elever hver end alene med 28”.