Anmeldelse

www.teinfo.dk

www.teinfo.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da jeg ikke selv drikker te, var det med nogen forudfattet betænkelighed, jeg gav mig i lag med at se på materialet. Men set fra en faglig synsvinkel fremstår materialet sobert, gedigent og godt gennemarbejdet.

Fakta:

Titel: www.teinfo.dk

Type: Internet

Forlag: Terådet

Der er ingen tvivl om, at digitale undervisningsmaterialer kan være til gavn for alle elever uanset deres faglige niveau. Det gælder også dette fyldige materiale om te. Men for at det ikke skal blive en evig zappen rundt, bør læreren tilrettelægge undervisningsforløb med udvalgte dele af dette materiale, der indholdsmæssigt har store kvaliteter. Historie, biologi og geografi er tilgodeset med spændende kapitler, lærervejledninger og bokse med opgaver og faktuelle oplysninger.

"Teen udløser en revolution" hedder et afsnit om teens historie. Det er nok at tage munden for fuld. Vi kender alle "Teselskabet i Boston", men mon ikke revolutionen - den amerikanske frihedskrig - var kommet alligevel. "Teselskabet" var blot en anledning, men i undervisningssammenhæng er der selvfølgelig skabt opmærksomhed omkring te.

At drikke te er for nogle en æstetisk nydelse på et højt plan. Den æstetiske nydelse ved dette materiale er ikke tilsvarende stor. Det er pænt og nydeligt, grænsende til det kedelige. Derfor vil elever næppe af sig selv finde det attraktivt at hente oplysninger og arbejde projektorienteret her - der skal en god portion motivering til fra lærerens side.