Anmeldelse

Tæt på edderkopper / Tæt på hovedlus / Tæt på myg

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fascinerende småkravl.

Med denne nye serie fra Flachs kommer vi helt tæt på nogle af de dyr, mange af os normalt ikke bryder os om at komme i nærkontakt med.

De første tre bøger i serien "Tæt på - om naturens småkravl" handler om edderkopper, myg og hovedlus. Hver bog er bygget op på samme måde. Der lægges ud med nogle sider om dyrenes levesteder og føde, sanser og opbygning. Derefter fortælles der om, hvordan de formerer sig - om hvordan for eksempel lus klækkes som "minilus", der skifter hud nogle gange, inden de bliver voksne, og om myggen, som begynder som larve og derefter forpupper sig. I den forbindelse er det lidt ærgerligt, at man ikke lige har forklaret begreberne "fuldstændig" og "ufuldstændig" forvandling. I afsnittet om dyrenes kropsbygning fortæller man om spirakler, som jo da også er et nyt begreb, så hvorfor ikke lige få denne del med, som er så grundlæggende, når man taler om insekter. Sidst i bøgerne fortælles der om, hvordan vi mennesker normalt har kontakt med disse dyr, og man opfordres til at studere dem nærmere og lære dem at kende i stedet for at væmmes ved dem. Bagest i bøgerne er der ordliste, stikordsregister, forslag til yderligere læsning og internetadresser.

Bøgerne er skrevet i et let forståeligt sprog og kan læses fra 5. klasse. Den største styrke ved bøgerne er de flotte fotos, som virkelig kommer tæt på, hvilket er meget fascinerende. Der er også fine tegninger af dyrenes indre med forklarende tekst. Bøgerne er et fint supplement til andre fagbøger for mellemtrinet og skal nok fange eleverne.