Anmeldelse
Smør og anvendelse af mælkefedt - emner til undervisning i hjemkundskab, natur/teknik, biologi og fysik/kemi
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Mælk er godt, og smør er der vel nok delte meninger om. Men Mejeriforeningen har med dette materiale i hvert fald givet muligheder for en lang række spændende og fagligt velfunderede aktiviteter i en lang række såvel fag-faglige som tværfaglige sammenhænge.
Hæftet om smør er det tredje af slagsen - og sammen med de to første om henholdsvis ost og mælk giver det masser af inspiration til elevforsøg og fremstilling af forskellige mejerigtige produkter. Efter en række baggrundsoplysninger til underviseren og henvisninger til øvrige materialer er bogens ide at servere et alsidigt udvalg af opgaver med mælkefedt som tema. De enkelte opgaveark er til fri kopi og niveaudelt efter målgruppe, så der er rigeligt og spændende stof til såvel indskolings-, mellem- som ældste trin. De enkelte øvelser er beskrevet og illustreret detaljeret og er således lige til at gå til for eleverne.
Den kritiske forbruger? Emner som fedtindhold i vore fødevarer, kolesterolindhold og blodpropper - eller animalske kontra vegetabilske fedtstoffer? Ja, det er en helt anden Kresten Madsen, hvortil der må inddrages andre materialer. Men som håndbog til en lang række undersøgelser, eksperimenter, analyser og fremstillingsprocesser er det et fortrinligt materiale på samtlige klassetrin.