Sådan plejer det at se ud, når danmarksmestrene i fagene bliver hyldet. På onsdag bliver det anderledes.

450 elever i festlig faglig finale - hjemmefra

På onsdag den 10. februar er der danmarksmesterskaber i skolefag. 450 elever fra 7., 8. og 9. klasse har kvalificeret sig til DM i Fagene, og i år, hvor finalen er rykket online, kan klassekammeraterne hjælpe til.

Publiceret

DM I FAGENE

Bag DM i Fagene eret konsortium bestående af i alt 12 organisationer,virksomheder og kommuner. Eleverne i 7.-9. klasse har deltaget vedd at løse en række caseopgaver i deres yndlingsfag ( i årdansk, engelsk, matematik, biologi, historie og en tværfagligholdkonkurrence), og de bedste elever fra hver region går videretil landsmesterskaberne, som i år foregårdigitalt. 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De 450 finalister skal dyste i fagene dansk, matematik, historie, biologi, engelsk og en tværfaglige holdkonkurrence.

Imens løser klassekammeraterne dele af finaleopgaverne, og der bliver underholdning online med liveshow, virksomhedsbesøg og meget andet.  

Opgaverne tager udgangspunkt i rigtige virksomheders reelle udfordringer  udviklet samarbejde med virksomhederne.

En rigsarkivar, en forfatter, et escape room og skummetmælkspulver spiller  vigtige roller i de seks motiverende caseopgaver, som deltagerne fra 7., 8. og 9. klasse skal løse til finalen, fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse.

DM i Fagene er de dygtigste elevers fest 

"Det er fedt, at så mange elever har deltaget i DM i Fagene i år, omstændighederne taget i betragtning. DM i Fagene er fagligt meget relevant for udskolingseleverne, og så løser det samtidig skolernes udfordring med at gøre undervisningen mere virkelighedsnær", siger Esther Vyff, formand for Danske Skoleelever, som står for DM i Fagene.

 

Læs mere

dmifagene.dk: Se årets finalister

Livestream af finalenonsdag: dmifagene.dk/lm2021