Lærer til lærer

Gratis inspirationskatalog til faget billedkunst

Gratis inspirationskatalog fyldt med UV-forløb til billedkunstundervisningen til deling.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks billedkunstlærere Kreds 11 Østsjælland - fra fjord til bælt (Roskilde fjord - Køge bugt) har traditionen tro afholdt deres årlige inspirationskursus, hvor kursisterne får idéer til den løbende årsplan. I den forbindelse blev der igen udgivet et lækkert inspirationskatalog fyldt med spændende og varierede UV-forløb.

Hver kursist modtog i forbindelse med kurset inspirationskataloget, med de 16 forskellige undervisningsforløb, lige til at sætte ind i årsplanen.

De 16 forløb, i år, er bl.a. dialogbaseret oplæg om når kunsten og folket støder sammen, fotohistorier, rumlig- og skulpturelkunst, gelliart tryk, maleri og akvarel lag på lag, samt UV-forløb til FNs verdensmål nr. 14 - Livet i havet.

UV-forløbene er bygget op om, at eleverne skal bruge fantasien, være innovative og udtrykke deres følelser, derudover har forløbene målbeskrivelse, alt efter hvad man, som underviser, vil have at eleverne skal lære og have ud af undervisningen.

På kurset var der mulighed for at arbejde i workshops, og afprøve udvalgte ideer.

Da kurset igen var “hands on”, - målrettet vores primære praksis, som er undervisning af skoleelever, var det igen i år muligt for kursister at medbringe egne børn i skolealderen, så de også kunne afprøve UV-forløbende.

I kredsbestyrelsen har vi besluttet at inspirationskataloget, efter afholdt kursus, er gratis tilgængeligt på nettet: www.danmarksbilledkunstlaerere.dk/wp-content/uploads/2019/09/Inspirationskatalog-2019.pdf

Med venlig hilsen

Danmarks Billedkunstlærere Kreds 11

www.danmarksbilledkunstlaerere.dk/kredsene/kreds-11

Kontakt til Kreds 11s bestyrelse her: www.danmarksbilledkunstlaerere.dk/kredsene/kreds-11/kontakt_kredsbestyrelsen/

Se desuden 2017 og 2018 inspirationskataloger her:

www.danmarksbilledkunstlaerere.dk/kredsene/kreds-11/kursuskalender/