Alverdens huse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra bindingsværkshus til græshytte, fra mudder til beton. Boliger kan bygges af alverdens forskellige materialer, og måden at bo og bygge på varierer i det uendelige alt efter klimaforhold, traditioner, og hvilke materialer man har til rådighed.

Arkitekt Christian Duch har i samarbejde med Dansk Arkitektur Center udgivet en bog om alverdens måder at bo på. Den henvender sig til 1.-4. klasse, og der medfølger et vejledningsark med ideer til, hvordan man kan arbejde med emnet i undervisningen.

Bogen er opbygget i to dele. Første del handler om byggematerialer - plantematerialer som græs, palmeblade, bambus, træ og tang og de mere bestandige som sten, ler og beton.

I anden del gennemgås nogle af alle de forskellige måder, man kan konstruere en bolig på: Boliger, man kan tage med sig, boliger på pæle eller vand. Fælles for dem alle er, at de adskiller sig fra, hvad vi er vant til at se i vores del af verden.

Bogens layout er bygget op omkring Christian Duchs billeder fra rejser rundt i verden suppleret med billeder og tekst, der viser detaljer eller supplerer brødteksten, og der er også blevet plads til små skitser, måske forfatterens egne, af bygninger, dyr og planter. Opslagene minder om en opslagstavle med noter og lapper sat på med tape eller clips - ganske sjov idé. Bagerst i bogen er der et verdenskort - eller rettere et udsnit. Hvorfor man ikke har indsat et ordentligt kort, forstår jeg ikke - det er en oplagt øvelse med dette emne at inddrage kortet.

Bogen og emnet vil helt sikkert kunne danne grundlag for mange spændende samtaler mellem børn og voksne om, hvordan man kan bygge og bo.

Powered by Labrador CMS