Anmeldelse

Design to Improve Life

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Index Award er en idé og et projekt skabt med det formål at sætte fokus på design i en global sammenhæng. Fra ideen opstod i 2005, har projektet udviklet sig til at have særligt fokus på "design to improve life" - altså design og formgivning med det formål at forbedre livsvilkår rundt om på kloden.

Det er et opgør med design forstået som ren dekoration og smart formgivning, men også en udfordring til den måde, design for eksempel er blevet formidlet på i klassiske håndværksfag såsom sløjd og håndarbejde. Hvert andet år vises en stor udstilling af ideer i kategorierne Krop, Hjem, Arbejde, Leg og Samfund. Desværre er det i Danmark i år indtil nu kun lykkedes at vise udstillingen i København (21. august - 13. september). Om alt går vel, vil den kunne ses i Hillerød i februar 2010 (kontakt eventuelt Index på telefon 33 89 20 05 for nærmere information).

Men ét er udstillingen, noget andet de intentioner, holdninger og materialer, der er udfoldet og udarbejdet i forlængelse af projektet. Et undervisningsmateriale er målrettet 7.-10. klasse i folkeskolen. Det er grundigt gennemarbejdet og kan frit downloades via hjemmesiden (se beskrivelse). Det var ikke let at finde, i hvert fald ikke for denne anmelder, der efter at have set udstillingen med en flok godt blandede 8.-9.-klasse-elever fik lyst til at grave lidt mere i baggrundsmaterialet og de muligheder, det rummer. Den enkelte lærer vil kunne bruge materialet både som en personlig opdatering og som inspiration til fortsat undervisning i såvel design som natur/teknik eller endnu mere tværfagligt.