Anmeldelse

Ord og billede 2

Ti temaer i kunst gennem 1000 år

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Ord og billede 2" er beregnet til undervisning i 9. og 10. klasse og opefter. Bogen kan anvendes til temalæsning, billedanalyse og billedlæsning.

Den er delt ind i temaerne: Forår, globalisering, hjemmet, humor, idoler, konflikt, mad, mode, tro, viden. Hvert tema indledes med et digt eller et stykke kortprosa, som er tænkt som igangsætter. Herefter følger tre værker, som beskrives og analyseres med henblik på at belyse det enkelte værk såvel som det overordnede tema. Det fjerde står alene, men følges op af spørgsmål, der kan være udgangspunkt for en selvstændig analyse og eventuel fælles diskussion. Undervejs benyttes enkelte fagudtryk, som er fremhævet med halvfed skrift, som er forklaret i leksikondelen bagest i bogen.

De valgte værker indeholder vidt forskellige stilarter, som gør eleverne bekendt med disse og repræsenterer såvel danske som udenlandske kunstnere.

Bogen er især velegnet til at arbejde med billedanalyse, men også i forbindelse med billedkunst, hvor den kan gøre elever bekendt med de mange forskellige stilarter og tidsperioder.

Bagest i bogen er der stilemner til skriftlig fremstilling i dansk og en idebank til læreren, som kommer med forslag til undervisnings- og tværfaglige forløb.