Man kan lave madspildsløb, løse avocadomysteriet eller lave en powtoon om madspild i det digitale materiale fra Forbrugerrådet Tænk

Her er hjælp til fokus på madspildsdagen

I dag er national madspildsdag, hvor det er værd at sætte fokus på, at mad skal spises og ikke smides ud. Forbrugerrådet Tænk har gratis materialer, du kan bruge digitalt eller printe, hvis du lige vil nå at have det fokus med i din undervisning denne uge.

Publiceret

Cirka en tredjedel af al mad, der produceres på verdensplan, ender som madspild. Spild af penge og klodens resurser.

Ifølge Miljøstyrelsen smider vi i Danmark hvert år over 800.000 ton mad ud, som kunne være spist, og cirka 30 procent af det samlede madspild er fra de private husholdninger.

29. september er både national madspildsdag og FN’s "International Day of Awareness of Food Loss and Waste", som markeres verden over.

Forbrugerrådet Tænk har gennem længere tid sat fokus på madspild gennem projektet ”Klar til Indkøb”, hvor de har udviklet digitale og printbare undervisningsmaterialer.

De er målrettet madkundskab fra 4. – 9. klasse på baggrund af en efterspørgsel fra madkundskabslærere. Materialet er gratis og kan frit downloades på indkoeb.taenk.dk.

Nogle af materialerne er direkte tiltænkt madspildsdagen. De kan findes på Madspildsdagen - Forbrugerrådet Tænk.

Måske kan du nå at bruge dem i denne uge eller i forbindelse med det vejledende mål 'Bæredygtighed og miljø' .