Citat

Østjyske PPR'er får næsten 50 procent flere henvendelser end for fem år siden

Publiceret Senest opdateret

Antallet af børn og unge, som henvender sig til PPR i de østjyske kommuner, er eksploderet, skriver tv2ostjylland.dk. Hvor de østjyske PPR’er fik 7.448 henvendelse i 2017, steg det til 11.019 i 2022. En stigning på 48 procent. Størst er den i Aarhus Kommune med 128 procent, og det kan mærkes, siger PPR-chef Helle Mølgaard.

”Det er brandslukning lige nu. Vi har haft - og har stadig - rigtig, rigtig travlt. Vi har for mange opgaver og derfor en ventetid på vores indsatser”, siger hun.

Det vækker kritik fra Sarah Nielsen, som har taget orlov fra sit job som lærer for at være hjemme hos sine tvillingedøtre, som begge har en autismediagnose og mistrives i skolen.

”PPR i Aarhus er blevet så store, at de ikke ved, hvad der sker internt i firmaet. PPR er heller ikke gode til at arbejde med børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling eller familiecentret, fordi de hører til i forskellige økonomiske kasser. Og så synes jeg, PPR burde have kontor på skolerne, så psykologerne kendte de børn, de skal forsøge at hjælpe”, siger Sarah Nielsen.

tv2ostjylland.dk: Østjyske forældre råber om hjælp som aldrig før