Arbejdstidsaftale

Formand for Egedal Lærerkreds, Steen Herløv Madsen - her på barrikaderne ved OK18-forhandlingerne - er 'meget tilfreds' med Egedal-lærrnes nye lokale arbejdstidsaftale.

Ny arbejdstidsaftale og højere løn til lærere i Egedal

Lærere og børnehaveklasseledere i Egedal Kommune får mere forberedelsestid og en lille lønforhøjelse lokalt. Og et nyt tiltag for nyuddannede lærere skal trække flere kolleger til.

Publiceret

7.500 kroner mere om året skal fastholde lærere og børnehaveklasseledere i den sjællandske kommune Egedal, og et nyt program for nyuddannede skal tiltrække flere. Det er et par af elementerne i den netop indgåede lokale løn- og arbejdstidsaftale.

”Jeg er meget tilfreds med aftalen. Det har været et meget konstruktivt forhandlingsforløb præget af samarbejdsvilje, tillid og tryghed”, siger formanden for Egedal Lærerkreds Steen Herløv Madsen.

Et hovedelement er at give det pædagogiske personale på skolerne mere tid til forberedelse og bedre muligheder for samarbejde med henblik på at styrke elevernes læring og trivsel. Aftalen lægger også op til mere samarbejde og dialog mellem medarbejdere og ledelse, blandt andet om skolens faglige indsatsområder. Generelt sigter aftalen på at give lærerne en højere grad af indflydelse.

”Den nye arbejdstidsaftale er med til i endnu højere grad at gøre Egedal Kommunes skoler til attraktive arbejdspladser og være med til både at tiltrække og fastholde lærere” siger skolechef i Egedal Kommune, Peter Brixen, i en pressemeddelelse.

Lille lønstigning og bedre vilkår for nyuddannede

Parallelt med arbejdstidsaftalen er der indgået en aftale om løn, som giver lærere og børnehaveklasseledere med mindst to års ansættelse i Egedal Kommune ca. 7.500 kroner mere om året. Forventningen er, at lønstigningen vil medvirke til at fastholde flere lærere i kommunen.

Arbejdstidsaftalen vil gøre det lettere for nye lærere at komme godt ind i arbejdet gennem et forbedret startforløb, et netværk for nye lærere og færre timer til nye lærere de to første år. Aftalen omfatter alle Egedal Kommunes ca. 450 lærere.