Der var taler før de mere end 2000 underskrifter, der opfordrede til en tilbagetrækning af advarslen til Erik Schmidt blev givet til lokalpolitikerne.
Der var taler før de mere end 2000 underskrifter, der opfordrede til en tilbagetrækning af advarslen til Erik Schmidt blev givet til lokalpolitikerne.

Odenses politikere vil ikke trække advarsel tilbage

Advarslen er en sag mellem lærer og leder og har intet med ytringsfrihed at gøre, fastholder rådmand Susanne Crawley Larsen om den advarsel for blandt andet "negative holdninger", Odense har givet lærer Erik Schmidt. Hun fik i går overrakt over 2000 underskrifter på en opfordring at trække advarslen tilbage.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I går eftermiddags overdrog folkene bag underskriftsindsamlingen "Træk Erik Schmidts advarsel tilbage" mere end 2000 underskrifter til politikerne i kommunen.

Ved overrækkelsen var der taler fra formanden fra den lokale lærerkreds Anne-Mette Kæseler Jensen, og BUPL og Socialpædagogerne var også mødt frem for at vise deres støtte.

Den radikale børne- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen tog imod underskrifterne.

Handler ikke om ytringsfrihed

"Til det med at trække advarslen tilbage, vil jeg bare sige: Hvem er jeg, eller hvem er andre, hvis vi tror, at vi bedre end dem, der var i situationen, er bedre til at bedømme den her sag", sagde Susanne Crawley. Hun forholdt sig også til spørgsmålet fra Helge Rasmussen:

"Jeg anerkender ikke den præmis, at en advarsel har sammenhæng med ytringsfrihed. Det siger sig selv, at en advarsel er en personalesag. Det er en sag mellem en lærer og hans leder", sagde Susanne Crawley Larsen.

Som tidligere beskrevet i Folkeskolen er advarslen imidlertid begrundet i Erik Schmidts ytringer. Ordret står der i den:

"Baggrunden for den tjenstlige samtale var, at ledelsen oplever, at du er meget negativ over for de forandringer, Agedrup Skole er i lige nu. Dette kommer ofte til udtryk på fællesmøder, hvor du har negative holdninger og synspunkter."

Se video fra gårsdagens byrådsmøde via linket til højre for artiklen.

Læs mere

Se video fra byrådsmødet her. (Vælg byrådsmødet den 29. oktober imødearkivet til højre på skærmen - spørgsmålet om advarslenindleder mødet.)

Powered by Labrador CMS