Læs eller genlæs Folkeskolens e-bog om lockouten, baggrunden og perspektiverne. Folkeskolens redaktion skrev den umiddelbart efter lockouten i 2013. Læs den som e-bog eller e-magasin via links i artiklen.
Læs eller genlæs Folkeskolens e-bog om lockouten, baggrunden og perspektiverne. Folkeskolens redaktion skrev den umiddelbart efter lockouten i 2013. Læs den som e-bog eller e-magasin via links i artiklen.

For præcis seks år siden blev lærerne lockoutet

Husker du tirsdag den 2. april 2013? Dagen efter påskeferien, hvor lærere over hele landet stod uden for i kulden. I dag er det seks år siden, lærerne blev lockoutet. I den anledning kan du læse eller genlæse Folkeskolens e-bog om lockouten.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Opdateret 19/5-22: E-bog og e-magasin af Knockout kan desværre ikke tilgås i den nye version af folkeskolen.dk, men du kan hente bogen som pdf her:

Knockout - fortællingen om lærerlockouten

Dokumentation: Hent også interview med tre centrale parter:

Husker du lockouten? Da lærere fra Silkeborg huggede hul på isen og sprang i. Da lærere dannede en menneskekæde fra Roskilde til København. Da lærere strikkede halstørklæder til træerne for at opfordre til at strikke et forlig sammen. Da lærere fra hele landet drog i så mange busser til Christiansborg, at de måtte stå af ude i omegnen for ikke at blokere trafikken - og hele slotspladsen og alle sidegaderne blev fyldt.

Folkeskolens redaktion skrev i 2013 en gratis e-bog om lockouten, som kan downloades og tages med på farten - eller læses på en pc, hvor man så også kan klikke på alle de mange links, kort og lockoutvideoer med sange, interviews og taler.

Det var en hård omgang. Men det er også en dramatisk historie med helte og skurke, cliffhangers og spændende øjeblikke. I bogen taler vi med masser af lærere undervejs og følger hele forløbet i en lærerdagbog og en blog. Vi følger med Anders Bondo og Michael Ziegler ind i Forligsen. Og vi er med i slutspurten og følger med gennem hele den lange dag, hvor lovindgrebet kom.

E-bogen: »Knockout - Fortællingen om lærerlockouten« har ikke fået sin titel, fordi lærerne følte sig knockoutet undervejs. Tværtimod. Hvis man kunne vinde ved at være kreativ og entusiastisk, er der vist ingen, som er i tvivl om, at det var KL, som blev banket 10-0.

Men det hele blev afgjort ved knockout. Der var ikke tale om lange udvekslinger af slag undervejs. Nogle få møder. Og så ind i Folketinget og få en hård nyser.

Titlen spiller også op til en af de mange små historier under konflikten. Folkeskolens journalist besøgte en skole, hvor der var ganske få børn og nogle tjenestemænd tilbage. Her forklarede eleverne, at resten af lærerne ikke kunne være på skolen, fordi de var blevet knockoutet (derfor blev eleverne så undervist af »tjenestefolk«).

Bogen bygger på mange hundrede indlæg fra lærere, som skrev og lagde videoer ind på folkeskolen.dk - og på de flere hundrede artikler, som Folkeskolens journalister har skrevet. Den bygger også på to store interview med henholdsvis Anders Bondo og Michael Ziegler, som har fortalt om nogle af deres oplevelser og tanker undervejs.

Powered by Labrador CMS