Westernoutfittet blev luftet på Rådhuspladsen

Lærere svinger cowboyhattene mod lockouten

Stetsonhatte og cowboyhatte skabte variation til den i øjeblikket næsten obligatoriske læreruniform af gule veste, røde t-shirts og gule ”lockout”-skråbånd på Rådhuspladsen i går. Her kunne lærere og andre fremmødte danse den nyskabte lockout linedans, som har krævet mange timers forberedelse.

Publiceret
Der var 200 tilmeldte, men langt flere deltog i dansen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da Rådhusklokkerne havde slået det sidste slag, bød Lockout Linedans-initiativtageren Anders Eriksen velkommen til de mange spændte fremmødte - lockoutede lærer, børn, tjenestemænd til professionelle dansere.

"I dag står vi sammen og viser, at vi lærere kan så utroligt meget andet end at brokke os. Vi kan nemlig undervise, og om 10 minutter, kan vi også skrive 'Danse linedance' på CV'et. Mange af jer har forberedt jer hjemmefra. Vi lærere ved nemlig, at forberedelse bare giver et bedre resultat. Og det står vi fast på. Både i dag og i morgen. Og så håber jeg, at andre snart vil byde hinanden op til en forhandlings-line dance, så vi andre kan komme i gang med at arbejde igen. Det er nemlig det, vi kan", lød det fra Anders Eriksen, som er lockoutet lærer på Carolineskolen,

Professionelle dansere støttede lærerne

Mange stoppede og så på, telefoner blev hevet frem for at filme de mange dansende cowboys og cowgirls. Et af de nygifte brudepar kom over for at blive foreviget med nogle af danserne.

Video: Carlo

Olivia på 12 år var sammen med sin mor, der er tjenestemandsansat, kommet for at danse: "Det var smaddersjovt. Jeg har ikke prøvet det før."

Professionelle linedansere deltog i autentisk outfit: Frynselæderbukser, cowboystøvler, Stetsonhatte og oilskinsfrakker. De kunne deres trin og var ikke til at stoppe.  "Vi er kommet for at støtte lærerne, og så danser vi til daglig i fire forskellige foreninger".

20 timers forberedelse til 15 minutters dans

En gruppe lærere fra Lundtofte Skole mente, at det var et alle tiders arrangement. "Sådan en event kan få folk til at smile, og det er godt. Det er ikke noget folk er trætte af."

Anders Eriksen har brugt cirka 20 timer på at forberede 15 minutters dans. "Jeg har skullet indhente polititilladelse, lave pressemeddelser, lave koreografi og øve og meget, meget mere", fortæller han.

Ideen kom, da Anders mærkede dalende humør i den lockoutgruppe, han er med i. Den tæller lærere fra tre naboskoler på Østerbro; Carolineskolen, Ryparken Lilleskole og Bjørns Internationale Skole. "Vi trænger til at få lidt sjov ind i hverdagen i disse dage. Vi er i gang med uge 4 af lockouten. Vi må holde humøret oppe."

Måske danser de igen foran Finansministeriet

Anders har tidligere lavet linedans med elever, han har undervist i musik.

Der var tilmeldt 200 via Facebook. Der var betydeligt flere fremmødte.

"Det var en stor overraskelse. Jeg havde været glad for bare 100. Det havde været en succes. Vi var langt over 200 i dag. Det var en rigtig god kickstart på lockout uge 4", siger Anders. "Det var fedt at få så mange positive tilkendegivelser efter dansen. Hensigten var at vise, at vi kan stå sammen og have det sjovt på trods, selvom det er en svær situation, vi står i".

Anders udelukker ikke, at det bliver gentaget en dag foran Moderniseringsstyrelsen, Finansministeriet eller KL.

Som afslutning på arrangementet spillede "Zahle Cowboy" et par numre,  og der blev danset videre på Rådhuspladsen.