Vejle Kommune mener, at knæoperationen var kendt i forvejen, bl.a. i kraft af at læreren gik med krykker.
Vejle Kommune mener, at knæoperationen var kendt i forvejen, bl.a. i kraft af at læreren gik med krykker.

Datatilsynet: Ulovligt at oplyse forældre om lærers knæoperation

En nu tidligere lærer på en skole i Vejle gik i perioden op til sin fratræden med krykker. Derfor mente skolen, at det allerede var offentlig kendt, hvad han fejlede, da de skrev det ud til forældrene. Men det var ulovlig deling af personoplysninger, har Datatilsynet afgjort.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En nu tidligere lærer på Søndermarksskolen i Vejle fratrådte i september 2019 sin stilling efter sygefravær på grund af en knæoperation. Det sendte skolen besked til forældrene om via forældreintra og e-mail, men  det var ikke i orden. Det har Datatilsynet afgjort, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Man må nemlig gerne oplyse om, at en medarbejder er fratrådt, men ikke hvilken sygdom, der har medført det. Så er der tale om deling af følsomme personoplysninger.

Lærere med administrator-rettigheder kan se kollegernes gamle data i Aula

Datatilsynet her derfor i sin afgørelse på den tidligere ansattes klage udtalt kritik af Vejle kommune på to punkter.

Ud over delingen af helbredsoplysninger klagede den nu tidligere lærer over, at kommunen har kontrolleret, om han var aktiv på skolens intranet.

Gik med krykker

Ifølge avisen har kommunen i sit svar til Datatilsynet argumenteret med, at læreren selv havde offentliggjort oplysninger om sin knæoperation ved at gå med krykker, være fritaget fra gårdvagter samt i samtaler med kolleger og elever. Kommunen mente, at det var sagligt og relevant at oplyse, hvilken lærer der skal varetage undervisningen og videregav desuden for at undgå uro og rygter på skolen.

Powered by Labrador CMS